مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا اظهار داشت برجام به اين معني نيست که همه اختلافات با ايران يک شبه از بين رفته است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، پايگاه اينترنتي اتحاديه اروپا متن اظهارات "فدريکا موگريني،" مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا، در کميته يهوديان آمريکا را منتشر کرد.
فدريکا موگريني در آغاز اظهارات خود با اشاره به اينکه پيشتر از وي افرادي مثل "اسحاق رابين،" "شيمون پرز" و بسياري از روساي جمهور آمريکا در کميته سخنراني کردند اظهار داشت براي او افتخار بزرگي است که براي سخنراني به اين کميته دعوت شده است.
فدريکا موگريني افزود: امروز نخستين روز رمضان است. مطمئن هستم که شما اجازه مي دهيد که من امروز بهترين آرزوها را براي دوستان مسلمان داشته باشم زيرا تنها چيزي که ما اروپايي ها از تاريخ طولاني خود آموختيم و يا اينکه بايد آموخته باشيم اين است که اديان بايد متحد کننده مردم باشند و وقتي که اينگونه نباشد همه ما دچار دردسر مي شويم.
مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا در بخش هايي از اظهارات خود درباره ايران گفت: من مي دانم که ديدگاههاي متفاوتي درباره توافقي وجود دارد که ما سال گذشته آن را با ايران بدست آورديم؛ اما مي خواهم با صداقت بگويم که نظرم درباره دستاوردي که در وين داشتيم چيست. يکسال پيش ما هيچ راهي در اختيار نداشتيم که اطمينان يابيم ايران از تسليحات هسته اي دور خواهد ماند؛ اما امروز جامعه بين المللي و آژانس بين المللي انرژي اتمي برنامه هسته اي ايران را به دقت زير نظر دارند.
من رياست جلسات متعدد با وزرا را برعهده دارم يعني جايي که ما اطمينان مي يابيم توافقنامه به درستي اجرا مي شود. تا زماني که اينگونه است، ايران هيچ راهي براي توليد سلاح اتمي ندارد و اين باعث مي شود که منطقه و دنيا مکاني امن تر باشند. اين باعث مي شود که اسرائيل مکاني امن تر باشد.
فدريکا موگريني افزود: تحريم هايي که اروپا و آمريکا روي ايران اعمال کردند به برنامه هسته اي ايران مربوط مي شد. تحريم ها هرگز به خودي خود يک سياست نيستند. آنها در خدمت يک هدف هستند. وقتي که ما به هدف مان رسيديم، ما نيز تحريم هاي خودمان را برداشتيم. در يک جامعه بين المللي مبتني بر قوانين، اين مسئله به اعتبار مربوط مي شود.
مي دانم که بعضي از شما درباره نفوذ تهران در منطقه نگران هستيد. بله! ايران يک بازيگر در تحولات منطقه اي است. اين مسئله به دلايل تاريخي و جغرافيايي صحت دارد و شما نمي توانيد هيچ يک از اين دو را تغيير دهيد.
موضوع اصلي اين است که ايران چه نفوذي را اعمال مي کند. ايران مي تواند همکاري و يا تقابل را انتخاب کند. اين کشور بايد انتخاب کند که آيا به تهديد کردن کشور اسرائيل و يا انکار کردن آن ادامه دهد و يا اينکه مسئولانه به سمت نظم منطقه اي مبتني بر همکاري بيشتر، حرکت کند.
به اعتقاد من ، مردم ايران علاقه مند به انتخاب همکاري هستند - ما در تک تک ديدارها با سران ايران اين موضوع را براي آنها تبيين مي کنيم.
مردم ايران خواستار تغيير هستند، آنها مي خواهند که کشورشان به روي دنيا باز باشد و مي خواهند که فرهنگ انزوا و تقابل را پشت سر بگذارند.
ما بايد با مردم ايران و جوانان ايران همراهي کنيم. ما معتقديم که براي اين کار هيچ چيزي بهتر از تعامل نيست.
فدريکا موگريني در بخش ديگري از اظهارات خود گفت: توافقنامه به اين معني نيست که همه اختلافات ما با ايران يک شبه از بين رفته است يا به اين معني نيست که اين اختلافات به زودي از بين خواهند رفت. بلکه برعکس، مسائلي زيادي وجود دارند که ما مي دانيم درباره شان اختلاف نظر داريم. ما همچنان به نظارت بر اجراي کامل توافقنامه، ادامه خواهيم داد. همانطور که شما مي دانيد، اروپا همچنان با اسرائيل در زمينه امنيت آن و امنيت منطقه اي همکاري خواهد کرد.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان